Pastoriestraat 43, 2340 Beerse

Over ons

Over Beter Brood

Wie zijn we en wat doen we?

Het verhaal van Beter Brood

Vroeger bakte ik mijn brood in een broodmachine, lekker gemakkelijk want de machine doet het allemaal vanzelf. Brood past bij heel veel maaltijden, bij een uitgebreid diner met een zelfgemaakte boter, maar ook evengoed als lunch met een stuk gerookte zalm of een snee gerookte hesp. 

Het is ook heel fijn dat als je brood eet, je ook effectief brood proeft en dat was uiteindelijk wat ik zelf wilde gaan maken. Ik heb mijn broodmachine aan de kant gezet en ben ik op zoek gegaan op het internet en al snel kwam ik vanalle recepten en methoden tegen om brood te maken, brood met body. Zo ben ik dan ook terecht gekomen bij recepten met zuurdesembrood. Ik las dat het niet gemakkelijk was en dat het gevoel voor het deeg en de producten heel belangrijk zijn, dat sprak me meteen aan dus tijd om aan de slag te gaan.

Tijdens de eeste coronagolf en de lockdown die hierdoor werd opgelegd viel het leven stil. Dat was de perfecte tijd om een hobby te zoeken die ik thuis kon doen, zuurdesem bakken dus. Ik vind het heel belangrijk om met kwaliteitsproducten te werken en daarom ben ik op zoek gegaan waar ik de beste bloem en het beste meel kon kopen. Verder had ik niet veel meer nodig want zuurdesembrood bestaat enkel uit bloem of meel, water, zout en heel veel passie. 

Bakken dan maar. De eerste maanden ging het heel moeizaam maar ondanks de tegenvallende resultaten bleef het me toch erg boeien. Ik weet nog goed de eerste dag dat er eindelijk een degelijk brood uit mijn oven kwam. Stilaan kreeg ik meer en meer vertrouwen in de producten waar ik mee werk en de hobby begon zicht uit te breiden. Ik ben meer en meer beginnen bakken maar uiteraard moet het ook allemaal opgegeten worden. Daarom heb ik dan ook het besluit genomen om deze website te starten en de naam Beter Brood te gaan gebruiken omdat zuurdesembrood naar mijn mening gewoonweg beter is. 

 

 

 

Over Beter Brood zuurdesem bakkerij
Het verhaal van Beter Brood

Nuttige informatie

Zuurdesem

Zuurdesem

Fermentatie van bloem en water

Al onze broden en hartigheden worden gemaakt op basis van zuurdesem en zonder toevoeging van bakkersgist. Hiervoor is vooral veel geduld en tijd nodig. Een goede fermentatie zorgt voor lekker brood.

Lees meer
Grondstoffen

Grondstoffen

Kwaliteit is belangrijk

We werken altijd met hoogwaardige grondstoffen die we zorgvuldig uitkiezen. Hiervoor werken we samen met eerlijke leveranciers die hun producten brengen met passie.

Lees meer
Specialiteiten

Specialiteiten

Broodjes van de chef

Variatie is belangrijk en daarom proberen we wekelijks andere producten te maken. Hiervoor zijn we ook altijd druk bezig met het bedenken, opstellen en proberen van nieuwe recepten.

Lees meer
Bakker een proever

Een team van twee

Erik Willems

Erik Willems

Bakker

In het dagelijkse leven ben ik druk bezig als online developer. Door de corona crisis ben ik in aanraking gekomen met de wereld van zuurdesem en al snel werd het een hobby. het is fijn om het zuurdesembakken te combineren met mijn job, het geeft rust en voldoening.

Bee

Bee

Proever

Ik zit altijd op de eerste rij om te proeven van de verschillende broden en zoetigheden. Het is fijn om de reacties en tevredenheid te zien van de eters.

 

 

Contacteer ons

Heb je vragen of wens je meer informatie over onze producten? Via dit formulier kan je ons rechtstreeks bereiken. We kijken dagelijks onze emails na.

Over ons

Beter Brood is een kleine speciaalzaak met een passie voor zuurdesem en hoogwaardige grondstoffen. Elke week maken we een selectie van producten die je hier via onze website kan aankopen en kan afhalen tijdens onze bakdagen. De wekelijkse bakdagen zijn meestal tijdens de weekends.

Nieuwsbrief inschrijving

Hier kan je inschrijven om onze nieuwsbrieven via email te ontvangen. Je word dan ook op de hoogte gehouden van onze wekelijkse aanbiedingen en bakdagen.