Pastoriestraat 43, 2340 Beerse

Beter Brood blog detail

Nieuws detail

Bewaartips voor ons zuurdesembrood

Bewaartips voor ons zuurdesembrood

Ik krijg soms de vraag wat de beste methode is om brood te bewaren. Ik ben hier in het begin van mijn bakavontuur ook naar op zoek gegaan en ik had al snel de beste methode gevonden. Zuurdesembrood is een methode van heel veel jaren geleden, van voor er bakkersgist bestond, om brood te bakken, daarom dacht ik dat ze toen ook wel de beste methode zouden hanteren om het brood goed te bewaren. Op het internet vind je heel veel informatie over de beste broodzakken en de beste broodmanden maar vooralleer je dit allemaal geprobeert hebt heb je een heel arsenaal aan zakken en manden in uw keuken liggen die soms toch best wat geld kunnen kosten.

We moeten het zeker niet zo ver gaan zoeken. Het zuurdesembrood van Beter Brood kan je bewaren gewoon heel simpel mij de snijkant naar beneden op een houten plank zoals je op de foto van dit artikel kan zien. Ik doe dit zo al sinds het begin van mijn bakavontuur en ik zal zeker bij deze methode blijven want weet je, de smaak van het brood verandert hier ook nog een klein beetje door. Het brood kan zo nog verder rijpen zodat het nog een iets vollere smaak krijgt.

Let wel op, ik heb dit ook met broden geprobeerd die niet met mijn vertrouwde producten gemaakt zijn en daar draaide het helemaal anders uit. Op één dag waren deze broden deels uitgedroogd en verkleurden de snijkanten. Dat verschil komt er omdat er in onze broden geen enkel gebruik gemaakt wordt van broodverbeteraars en dergelijke. Het brood van Beter Brood is écht brood.

Over ons

Beter Brood is een speciaalzaak met een passie voor zuurdesem en hoogwaardige grondstoffen. Elke week maken we een selectie van producten die je hier via onze website kan kopen. Je kan ze afhalen tijdens onze bakdagen (op de kaart hierboven kan je zien waar we ons bevinden). De wekelijkse bakdagen zijn meestal tijdens het weekend. Schrijf je zeker in voor onze nieuwsbrief om hierover steeds het laatste nieuws te ontvangen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief worden telkens de bakdagen vermeld. Je wordt via deze brief ook op de hoogte gehouden over onze wekelijkse aanbiedingen.