Pastoriestraat 43, 2340 Beerse

Zuurdesem

Zuurdesem

Zuurdesem
Zuurdesem

Fermentatie van bloem en water

Al onze broden en hartigheden worden gemaakt op basis van zuurdesem en zonder toevoeging van bakkersgist en vershoudmiddelen. De zuurdesem die we gebruiken hebben we zelf gemaakt en wordt ook dagelijks onderhouden door ons.

Dan komt uitraard de vraag boven: "hoe kan een brood dan rijzen zonder gist te gebruiken?" Het brood rijst door fermentatie. Zuurdesem is een mengeling van water en meel dat op een bepaalde temperatuur na een tijd gaat fermenteren. Het brooddeeg wordt dan gemaakt met deze zuurdesem en gaat beginnen rijzen door fermentatie op basis van melkzuurbacteriën, azijnzuurbacteriën en gisten die van nature aanwezig zijn.

Zuurdesembrood kan je langer vers houden zonder dat er vershoudmiddelen aan toegevoegd zijn. Om een echt zuurdesembrood te maken is er enkel bloem of meel, water en zout nodig. Geen extra toevoegingen om het brood vers te houden betekend ook gezonder en beter verteerbaar.

Omdat het veel tijd in beslag neemt om dit brood te bereiden maken veel bakkers gebruik van zuurdesempoeder in combinatie met gist. Wij doen dit niet, wij maken écht zuurdesembrood. Het brood heeft veel meer body en is veerkrachtiger.

Het verhaal van Beter Brood

Nuttige informatie

Zuurdesem

Zuurdesem

Fermentatie van bloem en water

Al onze broden en hartigheden worden gemaakt op basis van zuurdesem en zonder toevoeging van bakkersgist. Hiervoor is vooral veel geduld en tijd nodig. Een goede fermentatie zorgt voor lekker brood.

Lees meer
Grondstoffen

Grondstoffen

Kwaliteit is belangrijk

We werken altijd met hoogwaardige grondstoffen die we zorgvuldig uitkiezen. Hiervoor werken we samen met eerlijke leveranciers die hun producten brengen met passie.

Lees meer
Specialiteiten

Specialiteiten

Broodjes van de chef

Variatie is belangrijk en daarom proberen we wekelijks andere producten te maken. Hiervoor zijn we ook altijd druk bezig met het bedenken, opstellen en proberen van nieuwe recepten.

Lees meer