Pastoriestraat 43, 2340 Beerse

Selectie van de chef

In de kijker

Momenteel zijn er geen aanbiedingen. Gewoonlijk komen de bakdagen op Maandagavond online.
Je kan inschrijven voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte wil blijven van nieuwe aanbiedingen. Klik hier om in te schrijven

The baker’s skill in managing fermentation, not the type of oven used, is what makes good bread.

- Chad Robertson, Tartine Bread -

Good bread is the most fundamentally satisfying of all foods; and good bread with fresh butter, the greatest of feasts.

- James Beard -

Online zuurdesem bakkerij

Beter Brood

Zuurdesembrood en baguettesZuurdesembrood met noten en fruitCroissants & chocoladebroodjesZuurdesembrood met proteïne
Zuurdesembrood en baguettes

Zuurdesembrood en baguettes

Voor onze zuurdesembroden en baguettes varriëren we met verschillende meel en bloem soorten zoals rogge, tarwe en spelt. Soms mengen we verschillende soorten door elkaar om verschillende smaken samen te brengen.

We kunnen ons brood bakken in de vorm van ronde broden, ovale broden, baguettes maar ook kleine broodjes voor bijvoorbeeld als deelbroodje bij een diner of als pistolet.

Ons standaard zuurdesembrood wordt gemaakt van bloem/meel, water en zout en wordt altijd gebakken op steen. Voor ons zacht zuurdesembrood gebruiken we melk en boter. Dit geeft meer het effect van het brood dat dagdagelijks door de meeste mensen gegeten word maar dan met meer body door de zuurdesem.

Een boterham van een zuurdesembrood is altijd zwaarder dan van een klassiek gekend brood. het volume is minder maar de smaak is zoveel meer.

 

Zuurdesembrood met noten en fruit
Rustiek

Zuurdesembrood met noten en fruit

Ons zuurdesembrood met noten en gedroogd fruit is echt rustiek en fors. Het heeft vaak niet meer nodig dan enkel een goeie lik boter. 

We kunnen dit brood ook in een zachte versie maken met toevoeging van melk en boter zoals ons gewoon zacht zuurdesembrood.

Croissants & chocoladebroodjes
Zoet

Croissants & chocoladebroodjes

Ook onze croissants en chocoladebroodjes worden gemaakt met zuudesem in plaats van bakkersgist. ze zijn heerlijk knapperig en zo hebben ook weer de body die we graag hebben. 

Het bladerdeeg dat we hiervoor gebruiken maken we ook volledig zelf, we maken hier speciaal een zoete desem voor. Om deze hartigheden te maken moeten we twee dagen voor het bakken al beginnen met de bereiding van het deeg.

Zuurdesembrood met proteïne
Sport

Zuurdesembrood met proteïne

Ook voor de sporters onder ons hebben we een echt power broodje. Voor dit brood gaan we echt tot het uiterste.

De verhouding koolhydraten, proteïnen en vetten ligt hierbij perfect in balans zodat je dit als volwaardige maaltijd kan gebruiken zonder iets erbij te eten. Voor de toevoeging van de proteïnen en vetten gebruiken we ook weer zeer hoogwaardige producten.

Heb je een intensieve training gepland? Ons zuurdesem proteïnebrood kan je een uur voor de training nuttigen en het is nog super lekker ook. We kunnen dit maken met smaken van vanille, chocolade, speculaas en kaneel

Lieve Hufkens

Lekker
Precies wat ik had verwacht. Krokant, voldoende groot, lekker die zuurdesem en prachtig artisanaal. Ideale combinatie met vagebolletje kaas en een balsamico kaneeldip. Ik wil nog wel info om het brood langer knapperig te houden. De dagen na het vers ophalen, at mijn gezin er niet meer met volle teugen van, was te zwaar voor ze geworden.

Lief Van Cleuvenbergen

Geweldig lekker
Goede service, goed advies, super lekkere broden...

marc gevers

Beter brood inderdaad
Prima kwaliteit en service, doe zo verder.

Gerda willems

Super lekker brood
Een echte heerlijke broodsmaak. Het is altijd smullen als ik van Beter Brood thuis kom.

Lydia

Het allerbeste brood dat ik ooit heb gegeten.
De broden van zijn niet alleen super lekker, maar ook nog eens heel gezond en gemakkelijk te verteren. Gewoon brood eten gaf mij steeds problemen en ik had de hoop al opgegeven ooit nog goed brood te eten. Tot ik de broden van Beter Brood ontdekte. Ik verdraagt het probleemloos en geniet weer volop van lekker brood en zelfs van de zoetigheden.

Jerg

Lekkerste brood dat ik ooit heb gegeten!
Nu ga ik het elke week halen. Super makkelijke website!

Ons nieuws vind je hier en op sociale media

Beter Brood nieuws

Zuiderse temperaturen vragen zuiders brood

door erik willems / 7 June, 2021

Zuiderse temperaturen vragen zuiders brood

Ik heb weer een zuiderse topper toegevoegd aan ons assortiment. Deze week verwelkomen we de fougasse.

Lees meer
Twee nieuwe lekkernijen zijn geboren

door erik willems / 1 June, 2021

Twee nieuwe lekkernijen zijn geboren

Op 5 en 6 Juni gaan onze volgende bakdagen weer door en we doen er weer twee nieuwe lekkernijen bij in het assortiment.

Lees meer
Nieuwe bakdagen op 29 en 30 Mei

door erik willems / 24 May, 2021

Nieuwe bakdagen op 29 en 30 Mei

Voor onze volgende bakdagen hebben we nog eens een nieuwkomer in de familie. Een lekkere brioche met walnoot en rozemarijn.

Lees meer

Contacteer ons

Heb je vragen of wens je meer informatie over onze producten? Via dit formulier kan je ons rechtstreeks bereiken. We kijken dagelijks onze emails na.

Over ons

Beter Brood is een kleine speciaalzaak met een passie voor zuurdesem en hoogwaardige grondstoffen. Elke week maken we een selectie van producten die je hier via onze website kan aankopen en kan afhalen tijdens onze bakdagen. De wekelijkse bakdagen zijn meestal tijdens de weekends.

Nieuwsbrief inschrijving

Hier kan je inschrijven om onze nieuwsbrieven via email te ontvangen. Je word dan ook op de hoogte gehouden van onze wekelijkse aanbiedingen en bakdagen.